sorry to say


sorry.

tapi aku bukan jenis kacau boyfriend orang

im not that bitch 

aku paling malas nk layan orang

it means boyfriend kau yg gatal 

sorry. 

on eleven november two thousand sixteen



wishing ibu happy birthday and congrats on turning 50! blessed you. amin

and

hais

no one could ever replace your mum and deeply sorry for your lost, Y. blessed her. amin. 











there is love there is grief ...


nak bagitau kau ni


weh dia suka kau

kau tak nampak ke?! 

bodoh. 

thoughts : 2:04am


hectic day i must say. aku dah cakap jangan buat benda last minute. sekarang kau membebankan aku. takpe, kau sabar fy you have to be strong! yu ken du thiz youve done this before even worst plus this is not the right time to give up just... not the right time. its fine. pujuk hati kau pujuk mata kau jangan nangis lagi jangan langgar prinsip yang tu. everything is going to be fine











everything is going to be fine








to be fine






fine

thoughts : 3:12am


bila kau takde pendirian ...







prinsip? kau main langgar









nasihat? kau padam dari kotak ingatan









bodoh kau ni

kau kene tahu sebab ini knowledge. kau faham tak ni?


mood swing bila nak period.

nafsu makan bertambah bila nak period.

akan rasa sakit pada breast bila nak period.

sakit perut senggugut masa period.







bila nampak dia bad mood tak payah lah kau kacau dia! common sense boleh?! 




siapa yang faham, bless you! 

thoughts : 5:52pm


tentang haritu

biar orang tak pernah tahu 

biar tuhan mengatur satu persatu

jangan leka jangan tertipu

andai jodoh kita pasti bertemu

thoughts : 1:59am


kau mengadu orang sakit kan hati kau

tapi kau taktau kau pun tengah sakit kan hati aku

sekarang ni, apasal sakit sangat hati aku?

pedih.

sumpah.

whyyyyyyy

#BoomersRoadTrip


23 & 24 sept 






entah lah , rindu je 


pernah ke tak?


pernah tak kau rasa tak senang duduk tunggu orang reply whatsapp kau?

nervous dia bukan main

laju je jantung dup dap dup dap dup

delivered. bluetick, not yet. last seen, just now. dup dap dup dap dup

staring at the text that you already sent dup dap dup dap dup

few minutes passed. few hours passed.

still.

dup dap dup dap dup.

what should i do? am i wrong? what have i done????

regret? yes. oh no. dup dap dup dap dup




pernah rasa tak?

pernah kan?

kan?

kan????


meh, nak cerita... (Ep 2)


ber episod pula. didn't expect that. anyways, mari kita sambung...





nak dijadikan cerita, suatu hari mereka berjumpa si jantan ajak teman makan.

borak punya borak, tiba tiba si perempuan ter mention (atau sengaja) tentang si girlfriend.

maka terjadilah situation yang sangat awkward.

si perempuan bertanya,

"kenapa haritu mintak ajar hide bluetick? nak hide dari girlfriend ke tu? haa nilah lelaki"
"eh takde lah. dari dulu lagi nak buat tapi tak ingat macamana thats why tanya"
"yelah, tapi kenapa?"
"saja"
"eleh, confirm dah ni nak hide dari girlfriend kan? erm dia memang tak marah eh kita keluar berdua macamni?"
"dia tak kesah lah. dia pun dkt sana apa yang dia buat kita taktau"
"amboi. eh tak baik tau tuduh macam tu"
"okay, macamni, dia tau pasal keluar berdua. dengan siapa? dengan kawan. haa tu jelah"
"kawan. dengan orang lain pun kawan juga. kenapa tak keluar dengan orang lain? dengan F ke dengan J ke?"
"okay dorang tu memang kawan jugak. tapi ni tentang selesa"
"haih. aku bukan apa, cuma kalau girlfriend tu tau kita keluar berdua macam ni kecik hati dia"
"hm okay i understand. haih perempuan. complicated. but its okay nasihat tu kita terima lah lepasni dah tak buat lagi"

nak tau si perempuan rasa apa malam tu? rasa hilang seorang kawan.









haritu kau rimas skrg kau rasa hilang pulak!!!! kau yang sepatutnya pergi mampus lah perempuannn kau memang complicated!!!










sekian. sumber cerita dari A.M


meh, nak cerita... (Ep 1)



ini kisah seorang perempuan yang sentiasa single and not so available. 

cerita nya bila datang seorang lelaki dan mereka berkawan sejak dari bangku kerusi meja sekolah lagi. 

gaduh-baik-gaduh dan contact-senyapsunyi-contact concept friendship dorang ni. 

maka suatu hari si jantan ada girlfriend.

tak, si perempuan tak jealous. walaupun sedikit. dia chill relax and netflix. 

climax nya apabila si jantan contact si perempuan dan lepak berdua tengok wayang dan bila di tanya kenapa tak ajak girlfriend? (walaupun si perempuan tahu girlfriend dia ni duduk jauh), si jantan tiba tiba tak mengaku pula punya girlfriend katanya "dia bukan di panggil girlfriend tapi kawan atau #kawansampaikawin atau #temantapimesra" dan si perempuan jawab pergi mampus sama kau...

malangnya, jawab dalam hati. bodoh, dia tak dengar tau. 

ikut kan hati si perempuan nak block je si jantan ni tapi sifat childish tu akan buat awkward bila berjumpa (since dorang dlm kelompok kawan yg sama) 

konklusinya, si perempuan teruskan contact dan elak berjumpa dan berpura pura dan tipu menipu sentiasa terjadi 

itulah kisah si perempuan tadi. malang.

tetapi si jantan juga bodoh. single tu bukannya tiket utk dia sentiasa di jadikan plan b!!!








sekian. terima kasih baca coretan kali ini. 


Kenapa aku tak reply?


maybe entry ni akan berantai or maybe not idk 

sebab aku tak reply whatsapp/text/tweet/dm kau :

1. aku malas
2. aku tanak. tanak, tanak lah!
3. kau reply 'ok' or 'haha' or 'bye'
4. kau send/reply benda yang no comment
5. kau send/reply benda yg nonsense
6. aku malas 
7. aku malas
8. aku tak suka kau
9. aku rasa kau annoying
10. aku malas lah! 
11. aku tak sempat or tgh busy
12. tak perasan/lupa dah read
13. aku malas 
14. aku masih malas

aku syak aku di takdirkan untuk rajin buat benda lain, macam update entry ni

subject "kau" ni sangat general. no offence 

PEACE! 



Salah send



oh so now we're playing the "salah send" game aren't we? you know what, fuck you. aku tahu kau ada girlfriend. this is not jealous but i am fuckin annoyed. plus, you don't even save my number bro so silap send apebenda?! okay maybe aku yang text kau dulu tapi tu pun just wish birthday plus because i know kita akan jumpa lagi. make it simple, i'm just being nice and acting normal and make it less awkward ok. but kau texted aku lagi few days after. adoi. what the hell you want actually? a revenge? for what? ohhhh utk aku sebab stopped texting kau all of sudden dulu. betul? again, fuck you. for the record, aku makin annoyed.




goodluck kepada girlfriend baru.










p/s : kalau dia baca, its fuckin awesome. kalau tak, its fuckin awesome. heh

thats life, man


you're getting older your life getting tougher and your body went to shit and you've got no time for yourself or to work out and you busy make money or always thinking how to make more money because everything is super expensive that you can't afford a starbucks anymore andand you've to deal with shitty people who ruined your mood, well, most of the time and everyone is leaving you, pushing you away and you become moody mad annoying af every single day and then the magic happened when the next day all you know is the goddamn world literally hates you.


















okay I'm done.


thoughts : 1:56am


im a useless person 








i really am

thoughts : 2:01am


feel like writing but got nothing 

feel like screaming but everyone sleeping 






sucks

Results



I don't know but this made me cried as soon as I read it

Because it wasn't good enough!!



okay, lets talk about relationship.


how old are you? 21 years old this december

are you a lesbian? nope. 

do you have a boyfriend? honestly, no. 

have you ever been in a relationship before? no, not once.



seriously, i'm happy with my life. i got family and friends who always love me.

then, why on earth would i need a boyfriend?

yah, i don't get myself either

everyone else is off falling in love and acting stupid and goofy and sweet and insane, but not me.

for me, if its not for a long-hold then don't waste time. 

ain't got no time for that. 

woooo hold on, wait, stop. stop right there

bit offensive aite?

tbh, i'm not being judgmental or prejudice or whatever

relationship is all about commitment, mayn 

and i hate that part.







ugh







alright, that's it. PEACE!





Thoughts : 8:36am


It so awkward when both of your bestfriend have crush on the same person, you know

One-boy-two-girls situation right there

Compete w each other

Jealousy 

Hatred

How am i gonna deal w this?!

Aku ke yang selfish?!


Mungkin aku jadi sikit paranoid sbb kau yang paling rapat dengan aku. Mungkin sebab situation sekarang. Mungkin sebab aku tak faham orang bercinta ni macamana. Aku takde experience benda tu. Sorry. Aku tak layak cakap pasal love thing ni semua. Atau mungkin aku tak boleh terima hakikat kau nak jauh dengan aku lepasni. I dont know! Please jangan cakap aku tak faham kau. Aku faham kau more than anyone else. But tadi... haih. I feel like shit rn. 

Thoughts : 3:38am


Keluar lepak huhahuha

Happy.

And as usual, call akak untuk catch up everything

Happy ^square

Unusual, crush yang diberi nama Gorgeous voice notes, 
"Hi Fifyyy. Hi! Ni Gorgeous hahaha"

Happy ^cube

Almost buat kenduri kesyukuran. 

Pura pura buta.


Kalau boleh aku tanak tau sebesar zarah pun pasal tu

I am in denial
 
I am! 

So what? 

Buta kan hati buta kan mata

Asdfghjkl




Thoughts : 5:23am


Dah diploma pun , tak pernah ada boyfriend.

Sampai bila kau nak jadi choosy fy?

...

Sorry?


Aku bukan anak yang baik

Itu fakta

Tapi 

Akan ada satu masa, penyesalan dalam setiap perbuatan

Dan maknanya Tuhan sayang kau

Tuhan bukak mata kau yang kau masih punya masa untuk minta maaf

Minta maaf kepada kedua orang tua

Alhamdulillah aku masih punya masa. 

Kisah keluarga : Ep 2

Well let's continue 

Shall we?


To be continued...


Kisah keluarga : Ep1

   


To b continued...

Thoughts : 1:56am



Kalau dia nak , dia cari.

Right?

Apa masalah aku ni?!


Apa yang kau nak sebenarnya fy?

Apa masalah kau?

Hati tak tenang selalu

Tak happy 

APA. MASALAH. KAU. 

Erghhhh!!

Serabut badigol serabut 

Get lost


Yes, true aku memang kurang ajar from the way i speak

Which aku rasa semuaorang nak jauhkan 

Then what you guys waiting for?

Just leave 




AA



"Weh, once aku nampak gambar best friend satu rumah tu aku terus terfikir kau. Bestnya kita satu rumah. Tapi aku boleh stress. Dengan emosi kau" she laughed.

Thought : 2:32am


"Okay fy nak kawin dgn orang macamana?"

"Yang fy adore. Macam hmmm macam Asyraf Aley. Ahaks"

Bila turn aku?!


Bila aku tgh serabut , aku cerita masalah aku tu , DENGAR JELAH !!!

Jadi good listener je tak boleh ke?!!?!

Kenapa aku kene dengar cerita orang tapi once aku nk share ...

Babi. 

Confession


Am 21 years old 

And I'm having relationship with pizza.





Fantasi


Segala galanya berpusing pusing 

Semuanya kabur

Dia muntah. Terhambur segala isi perut.

Tapi keadaan masih sama; berputar. Ligat.

Muntah lagi.


Thought : 02:35am


Menyesal tak guna dah sekarang

Dulu kau yang buang dia, betul?

Now what?

Thought : 02:06am


Happy new year! 

...